Chaluparske kukurične cestoviny kolienka 300 g vakuove bal.
Cena s DPH 1,58 €
Cena bez DPH1,32 €
Interný kód | 143.00 |
KOD | |
EAN | |
Merná jednotka | |
Odkazy |
Sú ľahko stráviteľné, vhodné do , šalátov, na sladko alebo na slano. V jadranskej oblasti spolu so zeleninou a chutnou omáčkou sú z nich jedlá s výbornou chuťou vhodné pre vegetariánov, celiatikov, diabetikov a pre každého ako súčasť zdravého moderného stravovania.
Skladovanie: na suchom tmavom
mieste Alergény: vo výrobe sa spracováva pšenica
Príprava: 100 g cestovín vložíme do osolenej vriacej vody a varíme
9-12 minút, zlejeme a prepláchneme studenou vodou, necháme odtiecť.
Zloženie: Kukuričná múka ,voda
Ener.hodnota1466kj/344kcal
Tuky:0,8g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0g, Sacharidy 79g, z toho
cukry1g, Vláknina1,4g Bielkoviny5,5g Soľ 0,01 g
-minimálna
trvanlivosť do - 12 mesiacov
Vyrobené :v EU
Distribútor :Miroslav Grznár Mlyn–Zrno
Veľké Hoste 182, 95638
Kukurica
je známa a používaná v celom svete - je vhodná na začlenenie do širokej škály príloh a možno ju použiť takmer v akomkoľvek type kuchyne. Cestoviny z kukuričnej múky sú prirodzene bezlepkové, sú vhodné pre bežné stravovanie a vhodné pre stravovanie celiatikov. Kukuričné cestoviny majú zlato žltú farbu, príjemnú chuť, jemne pórovitý povrch, pridržiava omáčku, takto spolupracuje aj s inými jedlami. Používanie cestovín do jedla je dobrá a zdravá voľba stravovania. Kukurica podporuje trávenie a obsahuje vitamíny C, B, ktoré podporujú dôležité funkcie v tele, základné minerály zinok, horčík, železo, meď a mangán, je tiež bohatá na vlákninu, ktorá je potrebná na „udržanie“ hladiny cukru v krvi.
- kukuricu považujeme za antioxidant - obsahuje zeaxantín, luteín, kyselinu ferulovú , kávovú , vanilovú a betakarotén, čo sú antioxidanty
- bielkoviny v kukurici regenerujú bunky, napomáhajú imunite,
- sacharidy dodávajú energiu pre fyzickú aktivitu ľuďom v každom veku, športovci ju považujú za posiľňujúcu pre extrémne výkony.
- obsiahnutá vláknina je vhodná na stabilizáciu cukru v krvi, bráni zápche, znižuje cholesterol
Varenie kukuričných cestovín
Do vody môžeme dať aj viac soli ako bežne používame. v prímorských krajinách ju varia v morskej vode, slanosť znížia dostatočným prepláchnutím vodou, tiež môžeme pridať lyžičku oleja