Vitajte môžete sa Prihlásiť alebo si Vytvoriť konto
Slovenský Košík

Jačmeň v kuchyni

Top produkty
0
(0)
Jačmeň v kuchyni

Jačmeň v kuchyni

Cena s DPH 0,00 €

Cena bez DPH0,00 €

Interný kód 29.00
KOD
EAN
Merná jednotka
Odkazy
Priemerné hodnotenie
0

0.00
Hodnotilo 0 Užívateľov
10x
20x
30x
40x
50x

Jačmeň v kuchyni

Jačmenné zrno, ktoré melieme v mlyne, má žltkastú farbu slnka, je oblečené do  úhľadného  fraku zo žltej šupky.  Zrelý  jačmeň už v júli hlási, že chladná jeseň je na ceste,  treba sa obliecť, rána sú už chladné.

 Keď  mu v mlyne dávame dolu šupkové  oblečenie, moc sa mu to nepáči, no napokon súhlasí . Pod frakom zažiari snehobiele telo, ktoré sa premení na užasnú múku.

Už na stole kráľa Dávida sa podával jačmenný chlieb, preto nemajme obavu a doprajme si  zdravé a rýchle jedlá z jačmeňa. Keď siahneme po pohári dobrého penivého piva, je tam aj jačmeň , keď si dávame bez kofeínovú kávu z obilnín, je tam jačmeň. Keď kuchyňou rozvoniava  pečená krúpová  hurka,  je tam jačmeň  a keď otvoríte na internete  náš NOVÝ  OBCHOD MLYN ZRNO, môžete si vybrať naše výrobky z jačmeňa  do vašej kuchyne.

V kategórii

 -Jačmenná múka  máme – jačmenné zrno , jačmennú bledú múku , jačmennú celozrnnú hladkú múku https://obchod.mlyn-zrno.sk/category/9/jacmenna-mukaotruby-a-zrno

-jačmenné krúpy – sú celé jačmenné krúpy https://obchod.mlyn-zrno.sk/category/23/jacmenne-krupy

-krupica krupice – je jačmenná krupica  https://obchod.mlyn-zrno.sk/krupica-jacmenna-jemna-05-kg-vakuovo-balene

- vločky – tam sú v ponuke jačmenné vločky https://obchod.mlyn-zrno.sk/jacmenne-vlocky-v-05-kg-celofanovom-vrecku

Jačmeň je od pradávna považovaný ako liek – obsahuje priaznivé zloženie fosforu , kremíka , draslíka  pre správnu funkciu srdcového a obehového systému , priaznivý obsah vlákniny.     

 Má výraznú obilnú chuť s jemnou orechovou arómou, používa sa v profesionálnych pekárňach, kde  sa pridáva ako zvýrazňovač chuti, tiež predlžuje mäkkosť  pekárskych výrobkov ako múčnikov tak aj chlebových  výrobkov .

V oblasti Liptov ,Orava  veľmi radi pripravovali pokrmy, ako napr. jačmenná kaša s praženou slaninkou  a mliekom , piekol sa jačmenný chlebík , prípadne polievka , placky, podplamenníky, koláče, kabáče

Dnes sú najviac populárne muffiny , sušienky ,vločky ,krúpové prívarky , raňajkové placky prípadne vločky v rôznych kombináciách

Niektoré názory fanúšikov jačmennej múky:

-našiel som v ponuke jačmennú muku, beriem  celozrnnú jačmennú muku, skúsil som dať jej šancu, pripravujem si palacinky, sú výborné ale so smotanovou zmrzlinou super

- jačmenná múka bledá - tá sa mi osvedčila –robím muffini sú pekné, porézne, múka má veľa priaznivých látok pre organizmus a hlavne betaglukan, očakávam aj nejaké chudnutie

- mám rád sušienky,  ktoré si dávam k raňajkám, tu je recept :

1 vajce , 90 g kyslej smotany , 60 g masla ,100 g cukru ,1 čajová lyžička soli, 1,5 šálky jačmennej múky  a 1,5 šálky pšeničnej múky ,1 čajová lyžička prášku do pečiva, ešte pridáme nejaký sirup na ochutenie,  doplníme hrozienka, pečieme tak ako iné sušienky. 

-Ja používam jačmennú múku  na vynikajúce  lievance ,nepridávam žiadnu pšeničnú múku .

Mlyn zrno