članok - kukuričné cestoviny -
Cena s DPH 0,00 €
Cena bez DPH0,00 €
Interní kód | 126.00 |
KOD | |
EAN | |
Odkazy |
Kukurica
je známa a používaná v celom svete - je vhodná na začlenenie do širokej škály príloh a možno ju použiť takmer v akomkoľvek type kuchyne. Cestoviny z kukuričnej múky sú prirodzene bezlepkové, sú vhodné pre bežné stravovanie a vhodné pre stravovanie celiatikov. Kukuričné cestoviny majú zlato žltú farbu, príjemnú chuť, jemne pórovitý povrch, pridržiava omáčku, takto spolupracuje aj s inými jedlami. Používanie cestovín do jedla je dobrá a zdravá voľba stravovania. Kukurica podporuje trávenie a obsahuje vitamíny C, B, ktoré podporujú dôležité funkcie v tele, základné minerály zinok, horčík, železo, meď a mangán, je tiež bohatá na vlákninu, ktorá je potrebná na „udržanie“ hladiny cukru v krvi.
- kukuricu považujeme za antioxidant - obsahuje zeaxantín, luteín, kyselinu ferulovú , kávovú , vanilovú a betakarotén, čo sú antioxidanty
- bielkoviny v kukurici regenerujú bunky, napomáhajú imunite,
- sacharidy dodávajú energiu pre fyzickú aktivitu ľuďom v každom veku, športovci ju považujú za posiľňujúcu pre extrémne výkony.
- obsiahnutá vláknina je vhodná na stabilizáciu cukru v krvi, bráni zápche, znižuje cholesterol
Varenie kukuričných cestovín
Do vody môžeme dať aj viac soli ako bežne používame. v prímorských krajinách ju varia v morskej vode, slanosť znížia dostatočným prepláchnutím vodou, tiež môžeme pridať lyžičku oleja